Gamma Winsol:

PVC

PVC ramen en deuren staan bekend om levenslang mee te gaan. Ramen en deuren in PVC hebben een hoge thermische een akoestische isolatiewaarde en kunnen zonder problemen inbraakwerend worden afgewerkt. Winsol respecteert ook het milieuaspect door ervoor te zorgen dat al hun PVC ramen en deuren voor 100% recycleerbaar zijn.

Enera+

Enera+ bestaat uit een 5-kamerprofiel voorzien van een thermacore technologie. Enera+ behaalt een gemiddelde Uw-waarde van passiefbouw, namelijk 0,8 W/m²K. De dubbele beglazing is uitermate geschikt voor de nieuwe E60 normering. In combinatie met performante beglazing behaalt Enera+ zelfs Uw-waardes van 0,65 W/m2K*. Hierdoor is dit systeem geschikt voor zowel passieve huizen als energieneutrale woningen. Het Enera+ systeem kan zowel voorzien worden van dubbele beglazing als triple beglazing tot glasdiktes van 55mm.

Winsol is befaamd om zijn uniek en performant MD- systeem.

Deze middenbrug biedt een extra afsluiting tegen koude, wind en water. Bovendien is een middendichting extra inbraakvertragend.

 

De inbouwdiepte van het profiel bedraagt 70mm, waardoor het ook geschikt is voor renovatie en smalle ramen.

Zowel het PVC profiel als de Thermacore compound is bovendien 100% recycleerbaar.

 

 enera

C+70

Slank en sterk :

Het profielaanzicht is 103 mm hoog. De middenstijl van een dubbel opendraaiend raam is niet breder dan

120 mm. Toch blijft de sterkte van het systeem behouden door de diepere gegalvaniseerde versterkingen.

c+70.

Mooi en elegant :

De combinatie van grijze TPE-dichtingen, gladde en matte basisprofielen, verborgen afwateringssleuven en

een gelijke glaslathoogte bij vaste en opengaande ramen – niettegenstaande het MD kaderprofiel met

middenbrug – maken het Central Plus 70® systeem mooi en elegant, en zorgen voor een maximale lichtinval.

Technisch hoogstaand beslag :

Kierstand, centrale kruk en stulpvleugelsluiting gecombineerd met veiligheidsbeslag (paddenstoelnokken)

zijn standaard bij draaikip- en dubbelopendraaiende ramen.

Een uniek glascalagesysteem zorgt dat het geheel perfect afgesteld kan worden, ook na plaatsing en

zonder de glaslatten te verwijderen.

Diverse afwerkingsmogelijkheden :

 • Profielen gekleurd in de massa : Wit of crème

Door zijn neutraliteit en intrinsieke eigenschappen nog steeds de meest gevraagde uitvoering in PVC-ramen.

 • Folie met houtstructuur.

Het basisprofiel wordt met een UV-bestendige acrylaatfolie bekleefd. Verschillende kleuren zijn mogelijk voor buiten en binnen.

 • Afwerking met gekleurde structuurlak.

De basisprofielen worden gecoat met een krasvaste polyurethaanlak. In alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

 

Ruime keuze uit : kruiskozijnen (kleinhouten) geïntegreerd in de beglazing of verlijmd op de beglazing,

binnenafwerkingsprofielen, koppelingen, rolluiken, muggenhorren, zonwering…

 

Het Central Plus 70® combineert esthetiek en techniek door :

 • een profielcombinatie (kader + vleugel) van slechts 103 mm breed
 • elegante vormgeving
 • verborgen afwateringssleuven die waterneuzen overbodig maken
 • 10 jaar waarborg op de afwerkingskleuren
 • centrale kruk

c+70

 

PERFECTE ISOLATOR

Het Central Plus 70® middendichtingssysteem biedt een ongeëvenaarde wind- en waterdichtheid. De vijfkamerprofielen met een inbouwdiepte van 70 mm en 3 dichtingen tussen kader en vleugel staan borg voor een Uframe-waarde van 1,20 W/m²K en een Uwindow-waarde van 1,23 W/m²K. De hoogwaardige TPE-dichtingen zorgen voor een groot en zacht contactoppervlak tussen kader en vleugel en tussen raamprofiel en beglazing. Er zijn glasdiktes tot 45 mm mogelijk, met een uitstekende akoestische isolatie als resultaat.

De isolatiewaarden van Central Plus 70® scoren uitermate goed in de E-peil berekeningen (EPB).

Het raamsysteem overtreft de verwachtingen en worden bijkomende dure energie- en isolatie-investeringen overbodig. Zowel thermisch als akoestisch vormt de Central Plus 70®de perfecte isolator :

 • akoestische-, midden-, en aanslagdichting
 • vijfkamerprofiel en 70 mm inbouwdiepte
 • beglazing tot 45 mm
 • Uwindow-waarde van 1,23 W/m²K
 • conform de EPB energieprestatieregelgeving

 

Een passende kleur voor elk project

PVC ramen en deuren zijn verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren en afwerkingen. De binnen- en buitenzijde kunnen voorzien worden van een andere kleur. Zo passen de ramen en deuren perfect bij de gevel en vormen ze een harmonie met jouw interieur, stijl en smaak.

Winsol biedt een kleurenpallet van hedendaagse topkleuren aan. Daarnaast kan gekozen worden uit een waaier van folies… en zijn alle kleuren van de regenboog mogelijk als men over gaat tot lakwerk. ‘The sky is the limit’. Winsol biedt namelijk superieure lakkwaliteit aan.

Dankzij jarenlange ervaring met eigen lak installaties biedt Winsol garantie tot een subliem resultaat.

Bovendien is het lakwerk van Winsol extra kras- en kleurvast door de gebruikte lak (structuurlak met laagdikte van 60 micron)

Aluminium

Ramen en deuren zijn het gezicht van uw woning en bepalen in grote mate uw energieverbruik… bijgevolg kan u over de jaren heen een fikse duit besparen. Het is dan ook belangrijk dat u de juiste keuze maakt naar materialen voor uw ramen en deuren toe. Aluminium is één van de meest voorkomende elementen op aarde. Het metaal komt niet als zuiver element voor, maar als een verbinding met andere elementen. De meest voorkomende verbinding is aluinaarde (komt voor in bauxiet).Aluminium is door zijn samenstelling een echt topproduct in de bouw… Het is dan ook een zeer licht en sterk metaal. De sterkte kan variëren door het gebruik van verschillende legeringen. Dit maakt aluminium geschikt voor zeer veel toepassingen,waaronder ook voor ramen en deuren. Winsol assembleert alle ramen en deuren zelf, onder constante kwaliteitscontroles.

Aluminium ramen en deuren zijn zeer licht van gewicht en toch zeer stevig. De sterkte kan verschillen door het gebruik van verschillende legeringen. Aluminium ramen en deuren zijn hierdoor geschikt voor ontzettend veel verschillende oplossingen.

Allura 81+

De Winsol ramen en deuren zijn voorzien van Allura profielen. Deze aluminium profielen zijn super isolerend en zijn daarnaast voor 100% recycleerbaar. Het profiel beschikt over hogere wanddiktes dan wat standaard in de markt wordt aangeboden. In combinatie met de labyrinth-isolatietechniek houden deze ramen en deuren perfect de warmte binnen en de koude buiten.

Kenmerken Allura 81+

 • Hoogwaardig geëxtrudeerd aluminium
 • Hogere wanddiktes dan standaard in de markt aangeboden
 • 3 kamerprofiel
 • Extra verstevigingshoeken in zowel binnen- als buitenkamer
 • Hoge isolatiewaarde UW<1,35 W/m²K*
 • Superisolerende beglazing

TOTAAL PAKKET

Winsol biedt u een uitgebreid productgamma aan… ramen en deuren, poorten, rolluiken, zonwering: alles op elkaar afgestemd volgens kleur en afwerking! Bovendien zijn al onze producten van Belgische makelij… en kan u zo vertrouwen op echte kwaliteitsproducten!

ESTHETIEK

Allura+81 ondersteunt de architectuur van uw woning. Een strakke of design vormgeving, rechte of gebogen ramen… alle variaties en vormen zijn mogelijk, ze worden immers op maat geproduceerd. Laat u voor de kleur van uw aluminium ramen en deuren inspireren door de Winsol-Colora kleurcombinaties. Kies voor de afwerking van uw ramen uit een satijnglans of structuurlak. Maak van een woning uw droomwoning.

allura+81