Als bekleding van de gevels zijn er zeer veel mogelijkheden.

De meest gebruikte bekledingen worden hier kort beschreven. Andere gevelbekledingen zijn ook mogelijk. Hiervoor kan u best contact met ons opnemen.

  • SANDWICHPANELEN

Sandwichpanelen zijn isolatieplaten met aan de binnenzijde een witte stalen geprofileerde plaat en aan de buitenzijde een stalen geprofileerde plaat in een standaardkleur naar keuze. De isolatie is pur of pir. Dit is de beste isolatie op de markt. Dit is bijvoorbeeld 1.5 maal beter dan EPS of minerale wol.

Sandwichpaneel

De sandwichpanelen worden rechtstreeks tegen de ESF-frames geschroefd.
Het grootste voordeel van sandwichpanelen is de prijs. Van alle gevelbekledingen is sandwich de goedkoopste.

Wij werken met drie leveranciers van sandwichpanelen wat nog eens als voordeel heeft dat we altijd de voordeligste prijs kunnen garanderen.

Voorbeelden van referenties met sandwichpanelen:

8     IMG_0380

 

  • PLEISTERWERK / CREPI

Het pleisterwerk dat wij plaatsen is een siliconenpleister, maw waterwerend en dampdoorlatend. Siliconenpleisters zijn kras –en stootvast, weersbestendig, slagregendicht, onderhoudsarm ( algwerend ) en qua structuur, egaal en regelmatig.

Tegen de ESF-wanden worden OSB-platen geschroefd. Hiertegen wordt isolatie gelijmd waartegen gepleisterd kan worden. De isolatie is EPS. Deze isolatiewaarde is lager dan pur of pir waardoor hier een 1.5 maal dikkere laag van voorzien moet worden.

Staal crépi
Wanneer de isolatie geplaatst is, worden rond de ramen en op alle hoeken van het gebouw hoekprofielen geplaatst.
De wanden worden bepleisterd met een grijze grondlaag. Hierin wordt een wapeningsnet voorzien. Dit zorgt ervoor dat de crépi niet kan scheuren.
Na één week droging kan de eindlaag gezet worden. Enkel de eindlaag is in de gekozen kleur.

Aangezien er veel manuren werk verricht moeten worden, is deze gevelbekleding iets duurder.

Voorbeelden van referenties met crépi:

5     WP_20150608_005

 

  • STEENSTRIPS

Enkele leveranciers van gevelstenen hebben een gamma uitgewerkt met steenstrips.

Steenstrips

Hiervoor worden OSB-platen tegen de ESF-wanden geschroefd. Hiertegen worden speciale isolatieplaten geschroefd waartegen de isolatiestrips gelijmd kunnen worden. Achteraf kan dit gevoegd worden.

De prijs van deze gevelbekleding ligt vrij hoog.

Een voorbeeld van een referentie van steenstrips:

9

 

  • ROCKPANEL / TRESPA

Rockpanel en Trespa zijn onderhoudsvriendelijke gevelbekledingen uit plaatmateriaal.

Rockpanel bestaat uit samengeperste, hoogwaardige steenvezels van Rockwool. Hierop zit een afwerkingslaag in een te kiezen kleur en/of motief. Het plaatmateriaal vertoont geen uitzetting of inkrimping, is duurzaam en zeer onderhoudsvriendelijk.

Trespa is de merknaam voor de High Pressure Laminate-plaat. Het is een massieve, compacte plaat die is opgebouwd uit houtvezels of papier, met daaraan een op fenolhars gebaseerd bindmiddel toegevoegd. In tegenstelling tot Rockpanel moet bij Trespa wel uitzetvoegen voorzien worden.

Beide producten hebben de duurzaamheid van steen en het verwerkingsgemak van hout.

Een voorbeeld van een referentie met Rockpanel:

6

 

  • HOUT

Als gevelbekleding kan ook gekozen worden voor houten beplanking.

Hierin zijn zeer veel mogelijkheden. Het best is te kiezen voor een hardhout, aangezien deze onderhoudsvriendelijker en duurzamer zijn. Voorbeelden hiervan zijn Padoek en Red Cedar.

Zachtere houtsoorten kunnen ook gebruikt worden als buitentoepassing wanneer deze thermisch behandeld worden.
Door de thermische behandeling wordt de duurzaamheid van het hout gelijkwaardig aan dat van tropisch hardhout met klasse I.

Een referentie van houten gevelbekleding in thermowood:

IMG_3207

 

  • ANDERE

Andere gevelbekledingen dan diegene die hierboven beschreven zijn, zijn ook mogelijk. Hiervoor kan u best contact met ons opnemen.