Een Winsol poort staat garant voor veiligheid, kwaliteit en maximale betrouwbaarheid, volledig in lijn met uw wensen.
Wij plaatsen voor u een op maat gemaakte sectionale poort voor zowel nieuwbouw als renovatie, met aandacht voor comfort en duurzaamheid.
Een Winsol poort is bovendien de ideale isolator voor uw garage (U-waarde van 1.33 W/m²K).
U heeft keuze uit een ruim pakket van afwerkingsmogelijkheden, paneeltypes en kleuren. Van een strakke look tot een eerder landelijke stijl.

SUPERISOLEREND

Een Winsol poort is standaard samengesteld uit dubbelwandige panelen met een dikte van 40 mm. Dit garandeert een maximale warmte-isolatie waardoor u uw energiekosten sterk kan verminderen.
Een Winsol poort sluit zowel boven- als onderaan maar ook aan de zijkanten af met duurzame rubberen afdichtingsstrips. Resultaat is een prima warmte- en geluidsisolerende garagepoort.

poort 2

Hoe lager de U-waarde van een poort, hoe beter de isolatiewaarde ervan. Een Winsol poort haalt een waarde van 1.33 W/m²K. Deze uitstekende isolatiewaarde is het resultaat van:

poort 1

  1. een perfecte aansluiting tussen de poortpanelen onderling door middel van een tand-groefverbinding
  2. een volledige aansluiting van de poortpanelen met de omlijsting van de poort. Dit dankzij een zijdelingse afdichting via gegalvaniseerde stalen profielen en rubberen strips.
  3. de samenstelling van de poortpanelen zelf. Bij elk paneel wordt onder hoge druk CFK-vrij polyurethaanschuim aangebracht tussen vuurverzinkte stalen platen. Hierdoor bekomt men een paneel met een homogene dichtheid en sterke adhesie tussen schuim en beplating.

MAXIMALE VEILIGHEID

Een Winsol poort kan een RC2-veiligheidscertificaat tegen inbraak voorleggen. Dankzij de stevigheid van de panelen, de sterkte van het beslag en de blokkering door de motor, kunnen ongewenste gasten niet zomaar uw woning binnendringen langs de garagepoort.

Volgende veiligheidselementen zijn standaard inbegrepen bij een Winsol poort:

  1. Vingerklembeveiliging. De vorm van de panelen voorkomt dat vingers ertussen gekneld kunnen raken.
  2. Veerbreukbeveiliging. De veren compenseren het gewicht van de poortpanelen terwijl de motor zorgt voor het openen en sluiten van de poort. De veerbreukbeveiliging treedt in werking als beide veren gebroken zijn en voorkomt het ongeremd vallen van de sectionale poort.
  3. Onderloopbeveiliging. Alle gemotoriseerde poorten zijn uitgerust met een onderloopbeveiliging. Zodra de motor weerstand ervaart, komt uw poort meteen tot stilstand. Uw kinderen en huisdieren lopen dus absoluut geen gevaar. Daarenboven kunt u de poort uitrusten met een fotocel. Zodra de straal doorkruist wordt, komt de poort meteen tot stilstand en gaat ze opnieuw open.

poort 3TOPAFWERKING

Een sectionaalpoort maakt deel uit van het vooraanzicht van uw woning. Het is dan ook belangrijk dat deze past in de stijl van het gebouw. Winsol biedt een ruime keuze aan types poortpanelen en tinten. Ontdek het Winsol kleurconcept, kies voor een folie of ga voor één van de RAL-kleuren. Er is een kleur voor elke stijl en smaak. Voor meer info kan u bij ons terecht.

poort 4

Winsol biedt een brede waaier poortpanelen. Voor elke woningstijl is er een geschikt type paneel. In combinatie met de gekozen kleur wordt uw bouwproject een toprealisatie.

 Wood-grain gelijnd

De buitenzijde in houtnerfstructuur met groeven.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

 Wood-grain vlak

De buitenzijde in vlakke houtnerfstructuur.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

Wood-grain met middenlijn

De buitenzijde in houtnerfstructuur met middengroef.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven

 

Stucco vlak

De buitenzijde in vlak stuccodessin.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

Stucco gelijnd

De buiten- en binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

 

Polygrain

De buitenzijde in Polygrain vlakke microstructuur.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

Polygrain met middenlijn

De buitenzijde in Polygrain vlakke microstructuur met middengroef.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

Microrib

De buitenzijde in licht geribbelde structuur.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

Cassette

De buitenzijde in houtnerfstructuur voorzien van rechthoekige cassette-motieven.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

Deep_matDeep mat

De buitenzijde vlak, gelakt in speciale structuurlak. De kleur benadert RAL 7016.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

Paneel_met_verticale_groeven

Paneel met verticale lijnen

De buitenzijde vlak met verticale groeven.
De binnenzijde in stuccodessin voorzien van groeven.

 

ACCESSOIRES

Wens je een venster in het paneel? Geen probleem, Winsol stelt je verschillende doorkijkvensters voor, van een basis- tot designuitvoering. Naast vensters zijn er tal van opties mogelijk, zoals een brievenbusklep en een ventilatierooster.

poort 6

HANDIGE LOOPDEUR

Een loopdeur creërt een veilige en gemakkelijke toegang zonder dat je de hele garagepoort moet openen. Het is een handige oplossing voor wie vaak te voet de garage gebruikt of een woning heeft met een toegangsdeur tussen de leefruimte en garage.

Naast de standaard loopdeur (drempel 110 mm) met 1-puntsslot, is er ook een extra veilige loopdeur met 4-puntsslot verkrijgbaar. Bij dit type loopdeur bedraagt de drempel amper 40 mm en zijn de scharnieren ingewerkt in de panelen.
Alle loopdeuren zijn steeds naar buiten opendraaiend.

poort 7