Winsol rolluiken, meer voordelen dan je denkt:

  • Rolluiken zorgen voor een veilig gevoel en werken inbraakvertragend. Dankzij de versterkte onderlat en veiligheidsgeleiders komen indringers uw woning niet gemakkelijk binnen.
  • Rolluiken werken isolerend. Tijdens de kille wintermaanden helpen ze de koude buitenhouden en de warmte binnenhouden. Als de zon schijnt, werken ze eveneens zonwerend. Neergelaten rolluiken vertragen de opwarming van het glas en verhinderen zo temperatuurstijgingen in uw woning.
  • Als u een oplossing zoekt om straatlawaai en omgevingsgeluid te verminderen, dan bieden rolluiken de ideale oplossing.

Rolluiken

De laatste jaren hebben screens een stevige opmars gemaakt. Screens zijn te vergelijken met rolluiken, enkel het rolluikblad wordt dan vervangen door een polyesterdoek. Hierdoor kunnen veel kleinere opbergkasten gebruikt worden. Dit geeft een strakker geheel.
Er is een zeer brede waaier van kleuren en lichtdoorlatendheid van de doeken. Meer info vind je op deze website op de pagina zonwering.

Screen

TYPES ROLLUIKEN

Hieronder sommen we de verschillende rolluiktypes op en krijgt u een duidelijk overzicht van hun kenmerken en kwaliteiten.

1. Voorzetrolluiken:

voorzetrolluik 2 voorzetrolluik–  gemonteerd tegen buitengevel
–  lamellen beschikbaar in PVC, aluminium of staal
–  eenvoudige plaatsing
–  geen invloed op de isolatiewaarde van je woning
–  ideaal voor renovaties
–  grote kleurkeuze
–  geen negatieve invloed op de isolatie van de gevel

 

De kasten zijn vervaardigd uit stevige aluminium profielen. Voor de minikast is er keuze tussen de 45° afgeschuinde kast, de halfronde kast en de afgeronde kast. Bij de maxikast is enkel de 45° afgeschuinde kast beschikbaar.

rolluikkasten

2. Inbouwrolluiken:

inbouwrolluik

–  gemonteerd boven de spouw
–  lamellen beschikbaar in PVC, aluminium of staal
–  hoge veiligheidsgraad
–  genoeg hoogte nodig boven raam
–  geen kast, afwerking rond rolluik vrij te kiezen
 

Het voordeel van een inbouwrolluik is dat er geen kast is. Aan de buitenzijde is de rolluik bij open toestand dus helemaal niet zichtbaar.
Aan de binnenzijde kan de afwerking mooi aangesloten worden op het pleisterwerk zodat deze aansluiting ook zo goed als onzichtbaar is.

3. Opbouwrolluiken:

opbouwrolluik–  gemonteerd bovenop raam
–  lamellen beschikbaar in PVC, aluminium of staal
–  eenvoudige plaatsing, doordat de rolluikkast in het atelier kant en klaar
voorgemonteerd wordt op het raam
–  goede isolatiewaarde
–  genoeg hoogte nodig boven raam

 

 

De kasten van opbouwrolluiken zijn voorzien van ingewerkte EPS-isolatie over de volledige lengte van de rolluikkast. De isolatiewaarde van de rolluikkast is één van de beste: Uc = 1.00 W/m²K.

Bij de opbouwrolluiken biedt Winsol de hoogtechnologische lamel “DP42TH” aan. Dankzij een revolutionaire coating helpt dit type uw energieverbruik op een laag pitje te houden.
De coating aan de binnenzijde van de lamel bevat een hoge concentratie aan aluminium deeltjes die de warmte uit de woning reflecteren. Hierdoor wordt de stilstaande luchtlaag tussen raam en rolluik extra opgewarmd wat resulteert in een betere isolatiewaarde.

lamel dp42th